Allmän information

Lajvet äger rum 29-31 juli (måndag till onsdag) 2019 i Västerbotten, utanför Skellefteå, på SLI:s lajvområde. Anmälan har öppet och det går att bolla karaktärer och idéer med oss arrangörer. Det gör man lättast via facebook, skriv i gruppen så fortsätter vi sedan via pm, eller via mail där det kan ta lite längre tid innan man får svar.

Lajvet kostar 150 kr för alla mellan 7-17 år och 250 kr för alla över 17 år. Förutom deltagaravgiften krävs en medlemsavgift till SLI, Skellefteås lajvförening, 50 kr för alla mellan 7-25 år och 100 kr för alla över 25 år. Summan betalas in på föreningen SLI:s bankgiro bankgironummer 5037-4636, märk inbetalning med ”AO Förnamn Efternamn” (Deltagarens förnamn och efternamn). Är ni en familj kan ni betala allt på en gång och skriva ”AO Familj Efternamn”. OBS! Gör olika inbetalningar för medlemskap i föreningen och för deltagaravgift! Märk inbetalning för medlemskap med SLI och Personnr. Följ även denna länk för att fylla i ert medlemskap.

Elever kommer bli inkvarterade i husen som finns på lajvområdet, även personal och så många andra som ryms kommer bo där. Husen är timrade trähus, utan värme, så varma och mjuka sovgrejer behövs.

Elektriska mojänger som datorer, mobiler, kameror och dyl finns självklart i denna värld. Dock så stör wifi och elektromagnetiska vågor magins flöde, så de flesta apparater körs med hjälp av små demoner. Det är lärare och personal som har sådana apparater, elever ska ägna sin fulla tid till lektioner och får inte använda dem annat än i nödfall.

Din intrig hänger mycket på dig själv. Vi arrangörer kommer inte skriva långa personliga intriger, utan bolla istället dina idéer på din roll med oss arrangörer innan lajvet. Ju mer du får godkänt från arr, desto mer kan du lajva på. Gör en väl genomtänkt roll och agera utifrån den på allt som kommer hända. Vi undanber oss ”överraskningar” som kan påverka lajvet för mycket, men vi uppmuntrar att ni kommer till oss innan med roliga idéer som vi kan stötta och hjälpa till att genomföra.

Skogen är full med faror, elever ska inte vandra ut där utan medföljande vuxen. Det finns många olika skogsväsen såsom näcken, skogrå, älvor och lyktgubbar som mer än gärna lurar iväg en längre ut i skogen så man går vilse. Se därför till att ha med en vuxen som kan hitta tillbaka! (På riktigt, inga barn ute i skogen själv och även vuxna ser till att berätta för någon vart den ska innan den ger sig iväg!)

Världen är som sagt full med olika väsen, vanligt folk (flöjdare) ser dem inte, men magiker kan självklart se dem. De flesta väsen känner ni igen från äldre historier, men det finns även mer okända varelser.

Annonser