Nybörjarinformation

Lajvet utspelar sig på SLI:s lajvområde vid Tällberg. Man måste vara medlem i föreningen SLI för att få vara med.

Varje elev har en Lajvfadder. Om något händer så är det den här personen barnet vänder sig till i första hand. Faddern och barnet tar kontakt med varandra innan lajvet, det är även uppskattat om föräldrar presenterar sig för faddern. På lajvet visar var barnet fadder var hen sover och fadderns finns tillgänglig dygnet runt. Om barnet fryser, längtar hem, gör sig illa, mår dåligt, prata med faddern så får barnet hjälp!

Behöver du veta vad som händer på lajvet, för att lindra oro (inte för att du bara är nyfiken!), så kontakta arrangörer innan. Vi kommer då avslöja hemligheter, så dessa får inte spridas vidare.

Det kommer finnas sovplatser på lajvområdet, dessa kommer finnas i husen och i tält, det finns ingen el eller värme på området. Ta därför med varma sovsaker: Varm sovsäck, liggunderlag osv. Sovkläder är bra att ha, t ex varmt underställ och tjocksockar. Toaletterna är utedass. Det är  jätteviktigt med handhygienen pga detta, det finns våtservetter och handsprit till hands och dessa ska användas efter varje besök. Tycker man att det är jobbigt med utedass, kan det vara bra att träna i förväg. Skogen får inte användas som toalett! Vi kommer att använda ficklampor och batteriljus, vi vill inte att deltagare använder levande ljus. Vattnet som finns på området hämtas upp ur en brunn med källvatten, som är testat och godkänt. Endast vuxna får ta upp vatten ur brunnen. Dricksvatten finns att hämta ur plastdunkar i köket.

Man får åka hem och sova, bara vi arrangörer vet om det.

Vill du som förälder vara i närheten men ej med på lajvet? Det kommer att finnas en offlajv-camping där du kan sova i tält eller husvagn (som du själv tar med) och finnas till hands om ditt barn skulle behöva dig. Du bör dock inte uppsöka barnet under tiden som lajvet pågår, för att inte störa övriga lajvare. Lajv är ett levande rollspel, inte en teaterpjäs, kliver man in på lajvområdet, deltar man i lajvet. Det kommer finnas gott om tid innan lajvet att bekanta sig med området och se vart ditt barn kommer att sova, äta och ha lektioner.

Vi arrangörer gör vårt bästa för att finnas tillhands via telefon under lajvet, så att oroliga föräldrar kan nå oss. Det kan hända att vi inte svarar direkt, men vi ringer upp så fort vi ser det! (Telefonnr kommer att lämnas ut inför lajvet). Ta gärna även telefonnr till faddern.

Annonser