Roller för vuxna

Draken

Du får gärna vara med som vuxen! Läs här om du är 17 år eller äldre och vill vara med på lajvet. Vuxna kan antingen vara en del av skolan som lärare, magiforskare, kökshäxor, spöken, mytiska varelser eller funktionärer på skolan. Är man ett par stycken kan man skapa ett följe som har sina egna mystiska mål. Huvudsakligen är Academia Octavia ett barnlajv där lektioner hålls och skolan (mer eller mindre) kommer att vara intakt när lajvet är slut. Det betyder att man inte kan lajva som på vissa lajv där allt står på spel, skolan kan förstöras eller liknande, däremot går det både bra att spela någon som mest är på plats för att skapa en rolig upplevelse för barnen, och en mer ”vanlig” lajvroll där man spelar en roll med sina egna mål som passar inom magiskolans värld.

Om du är 16 år eller yngre vill vi att du spelar elev på skolan. Skolans regler tillåter inte att yngre trollkarlar och häxor dräller runt utan att vara elever, nämligen. Klicka på fliken ”Eleverna” och läs mer!

Det finns flera saker du kan spela som vuxen på lajvet (sammanfattning, det står längre nedanför vad det kan innebära):

  • Lärare – Du håller lektioner i magi för barnen. Detta är förstås oerhört viktiga roller som kräver att du faktiskt gör roliga lektioner för barnen med goda förberedelser för detta, och vi arrangörer hjälper dig mycket i det som behövs så att du klarar av det. Minst 20 år måste lärare vara.
  • B-styrka – Som B-styrka får du bo i off-huset och komma in som varierande roller allt eftersom arrangörerna meddelar vad som ska dyka upp på skolan. Du kommer gratis på lajvet och får gärna ha med dig många olika dräkter (det finns även många att låna också) så att du kan dyka upp en stund som varulv, nästa som skokrämsförsäljare, därnäst som inkvisitor och så vidare. Räkna med detaljerade instruktioner och varierade teatraliska prestationer!
  • Magiforskare – Som gammal professor i något obskyrt ämne eller magidoktorand vistas du på skolan och forskar i trolldom. Du har troligen en del mindre saker du ansvarar för och du kan när du anmäler dig berätta om du vill ha mycket eller lite att göra när det gäller intriger, hjälpa till på lektioner, berätta sagor, sabotera för rektorn eller annat man kan ägna sig åt.
  • Spöke – Du spelar en vålnad som ibland är osynlig, och som sprider rykten, vakar hemligheter och skrämmer klenhjärtade! Spöken är välkomna invånare på skolan även om det troligast bara är ibland du visar dig.
  • Annan skolpersonal – En skola behöver kökshäxor, skolläkare, inspektörer, vaktmästare, revisorer och allt vad annat man kan tänka sig! Hör av dig till arr med en idé eller berätta vad du vill uppleva på lajvet så fixar vi så att du är viktig på skolan och kan göra något för att den ska hålla ihop.
  • Intrigmakare – Om du verkligen vill ställa till med intriger och äventyr för barn och vuxna kan du fundera på en intrig-skapar-roll! Det finns flera grupper, exempelvis ”Secundit-magikerna” som är bleka och klär sig mörkt (vissa tror att de är vampyrer…). Eldmagikerna från Femte Akademin har fått sin skola förstörd och är ute efter hämnd på faraonerna. Första akademins magiker är ärkesnobbiga och vill helst lägga ner den unkna åttonde skolan. Och faraonernas utsända drar gärna på sig Iudas-jackor och nästlar sig in och förstör överallt… Skriv att du vill vara med och berätta om vad du vill uppleva så kan intrigarrangörerna hjälpa till att utforma en roll där du lika gärna kan spela en Gandolf som en Aragorn eller Grima Ormstunga!

MER OM ATT SPELA LÄRARE

Lajvet är beroende av duktiga lärare och vi vill gärna hjälpa de som kan tänka sig att spela detta så mycket vi kan. Men kraven är stora på dessa roller! Rollerna har stor makt och vi behöver välja lärare med varsam hand. Även om vi erbjuder hjälp från arrangörshåll ligger stort ansvar på spelaren själv.

För att spela lärare på skolan måste man vara minst 20 år. Du bör ha vana av att leda barn i grupp, som scoutledare, förskolelärare eller dylikt. Vi vill ha in en idé på lektionsplanering, med en konkret beskriven lektion och hur den ska bedrivas. Vad ska visas, vilken rekvisita behövs, hur genomförs den? Gärna en studieplan.

Man kommer få ha alla elever minst en gång, så flera lektioner ska planeras. Det kommer finnas tid även inlajv till planering, men det mesta måste vara gjort innan.

Har du en idé på ämne som du skulle vilja vara lärare i, hör av dig till oss!

Annons