Skolpersonal, Tillresta och Äventyrare

Draken

Det är här du ska läsa om du är 17 år eller äldre och vill vara med på lajvet! Vuxna kan antingen vara en del av skolan som lärare, doktorander, spöken eller annan personal, eller så kan man tillhöra andra följen som har sina egna mystiska mål.

Den här sidan kommer att uppdateras betydligt under februari-mars 2022! Vi kommer att planera stora ting för dig som är äldre än 16 och vill vara med på lajvet. Nya följen är välkomna, hör av dig redan nu om du har idéer, liksom alla andra grejer du skulle vilja spela och uppleva som inte är skolpersonal: Allt kan diskuteras just nu!

Om du är 16 år eller yngre vill vi att du spelar elev på skolan. Skolans regler tillåter inte att yngre trollkarlar och häxor dräller runt på området utan att vara elever, nämligen. Klicka på fliken ”Eleverna” och läs mer!

Det finns flera saker du kan spela som vuxen på lajvet (sammanfattning, det står längre nedanför vad det kan innebära):

  • Lärare – Du håller lektioner i magi för barnen. Detta är förstås oerhört viktiga roller som kräver att du faktiskt gör roliga lektioner för barnen med goda förberedelser för detta, och vi arrangörer hjälper dig mycket i det som behövs så att du klarar av det. Minst 20 år måste lärare vara.
  • Doktorand – Du vistas på skolan och forskar i trolldom. Oftast ganska lugna roller men du kan både få hjälpa lärare med lektioner och ha intriger. Passar om man inte vill synas och märkas så mycket!
  • Spöke – Du spelar en vålnad som ibland är osynlig, och som sprider rykten, vakar hemligheter och skrämmer klenhjärtade! Spöken är välkomna invånare på skolan även om det troligast bara är ibland du visar dig.
  • Annan skolpersonal – En skola behöver skolläkare, mattanter, inspektörer, vaktmästare, revisorer och allt vad annat man kan tänka sig! Hör av dig till arr med en idé eller berätta vad du vill uppleva på lajvet så fixar vi så att du är viktig på skolan och kan göra något för att den ska hålla ihop
  • Följet Academia Secunda – Du spelar en del av ett följe från en annan akademi som inte lyder under Academia Octavia. ”Secundit-magikerna” är bleka och klär sig mörkt, vissa tror att de är vampyrer… Du kommer i detta följe att få intriger och följet har sina egna mål under lajvet.
  • Följet Academia Quinta – Dessa magiker kommer från ytterligare en annan magi-akademi och är ovänner till secunditerna. De är eldmagiker och är kända för att vara äventyrliga. Även här spelar du utifrån intriger som arrangörerna skriver, det är mer som ett ”vanligt” lajv.

MER OM ATT SPELA LÄRARE

Lajvet är beroende av duktiga lärare och vi vill gärna hjälpa de som kan tänka sig att spela detta så mycket vi kan. Men kraven är stora på dessa roller! Rollerna har stor makt och vi behöver välja lärare med varsam hand. Även om vi erbjuder hjälp från arrangörshåll ligger stort ansvar på spelaren själv.

För att spela lärare på skolan måste man vara minst 20 år. Du bör ha vana av att leda barn i grupp, som scoutledare, förskolelärare eller dylikt. Vi vill ha in en idé på lektionsplanering, med en konkret beskriven lektion och hur den ska bedrivas. Vad ska visas, vilken rekvisita behövs, hur genomförs den? Gärna en studieplan.

Man kommer få ha alla elever minst en gång, så flera lektioner ska planeras. Det kommer finnas tid även inlajv till planering, men det mesta måste vara gjort innan.

Har du en idé på ämne som du skulle vilja vara lärare i, hör av dig till oss!

MER OM ATT SPELA DOKTORAND

Äldre studenter och vuxna som vistas på skolan för att utföra trolldomsforskning. Din funktion på skolan är att vara en slags hjälp-personal, och du kan gärna få intriger om du spelar doktorand. Detta är bra roller för dig som vill göra roliga experiment, gå på exkursioner, blanda drycker och se vad som händer om någon dricker dem och hitta på andra äventyr! De yngre eleverna är i mångt och mycket försökspersoner eller hjälpredor, ovetandes så klart. Doktorander hjälper också lärare med lektionerna ibland. Varje doktorand måste ha ett ämne de forskar på och skolan erbjuder prov i olika ämnen ibland.

ANNAN SKOLPERSONAL

Skolan har vaktmästare, bibliotekarie, sjuksköterska, rektor och annat nödvändigt! Vill du spela något särskilt och fixa med något på skolan så är det bara att säga till, det finns alltid massor att göra där och vi ska göra vårt ytterst för att se till så att du blir viktig och efterfrågad i skolan och har kul.

MER OM ATT SPELA SPÖKE

Spöken är rastlösa själar som har flor av spets runt sina hattar och är gråbleka eller vita varelser. Om slöjan är nedvikt kan man inte se dem, när slöjan är undanvikt från ansiktet är de synliga för en stund. Det finns flera spöken på skolan, och vissa anser att de är värdefulla tillgångar, andra att de är störiga gnällmaskiner. Alla vet de urgamla hemligheter och kan röra sig osynligt om de vill. Som spöke kommer du ha möjlighet att spionera på de andra och kunna vidarebefordra saker som händer i klassrum och på andra ställen direkt till arrangörer.

MER OM ATT SPELA I ACADEMIA SECUNDA OCH QUINTA

Den mytomspunna Andra Akademin finns i Sigtuna och har skickat flera av sina mest kända namn till Academia Octavia. Ryktet säger att självaste rektorn är med! De kommer att bo i ett separat läger och vad de egentligen vill är dolt i lajvets intriger… Academia Secunda är väldigt selektiva med vilka de väljer in som elever och de som gått på skolan ett tag klär sig oftast i svart, har märkligt blek hy, är gärna uppe på nätterna, använder gärna svart paraply när det är soligt ute och är oftast märkligt gamla. De HATAR när folk påstår att de är vampyrer. De vaktar urgammal kunskap och besitter stor makt över ritualer på liv och död.

Vi hoppas på en tajt grupp från denna akademi, och söker roller såsom rektor, mystiker, professorer, halvalver, urgamla mästare och annat man kan tänka sig! Ta med vitt puder, mörka kläder, paraplyer och all annan ”Vi vill inte låtsas om att vi är vampyrer men orkar inte dölja det överhuvudtaget”-rekvisita!

Eldmagikernas akademi, Femte Akademin, är baserad på en ö ute i Östersjön (Gotska Sandön) där få flöjdare behöver bli vittnen till explosionerna och vildelden som kommer lös lite för ofta. Kända för att vara vildsinta och glada i att tända eld på saker, pålitliga i kriser och bra på att hantera demoner och oknytt, men också kända för att inte vara så många på grund av… olyckor. Varför de är på besök i ett eget läger är också oklart, men de är inte jätteförtjusta i Academia Secundas magiker kan man säga… kanske är det något de båda vill ha?

Även kring Academia Quinta vill vi skapa en grupp som spelar bra mot varandra och driver sina intriger tillsammans. Vi behöver eldmagiker av alla sorter, både rektor, professorer, lärlingar och magiska eldkrigare förstås. Röda kläder och alla knep du kan för att leka med eld är precis vad du behöver för att spela här.

ANDRA ROLLER?

Man kan kanske tänka sig ensamma resande, galna trollkarlar i skogen och enter som bor under stenrösen, men vi vill att alla försöker vara en del av de grupper som finns! Antingen Academia Octavia-skolan (den allra största gruppen förstås) eller någon av de två tillresta akademierna.

Om du å andra sidan BARA vill hjälpa arrangörerna med coola inhopp under lajvet, så kallad ”B-styrka”, kan vi säkert ordna allt för dig så att det passar bra.